slide 1
slide 1
Image Slide 2
Image Slide 2
Shadow

Wij plaatsten alleen in uitzonderlijke gevallen konijnen binnen. 
In de winter plaatsen wij helemaal geen konijnen binnen. 
Wij plaatsen NIET waar de konijnen voor de nacht in een kooi of hok moeten doorbrengen. 

Wij verwachten van u dat u over een ruim en roofdier veilig verblijf met ren en/of uitloop beschikt waar de konijnen 24/7 gebruik van kunnen maken. De minimale afmeting voor de ren exclusief nachthok voor een koppel konijnen verwachten wij een minimale ruimte/uitloop van:
Vijf vierkante meter (2,5 x 2,0 meter) en minimaal 1.20 meter hoog.
Etages en het schuilhok worden NIET meegeteld het gaat dus echt om een aaneengesloten uitloop van min. vijf vierkante meter.
Voor grotere konijnen zoals Vlaamse Reus en Franse Hangoren komt u al gauw aan een ren van minimaal 10 vierkante meter en overdag een vrije uitloop in de tuin.
Het schuilhok moet voldoende ruimte bieden zodat de konijnen hier ook languit in kunnen liggen.

Wij wijken niet af van deze voorwaarden
De eisen lijken streng, maar zeg nou zelf: als je bedenkt dat een konijn 40 km per uur kan rennen dan is die vijf vierkante meter, en liefst nog groter, toch niet te veel gevraagd?
Niet alleen voor de dieren maar ook om plezier uit uw konijnen te halen stellen wij deze voorwaarden aan het verblijf.

Uiteraard zijn wij bereid samen met u mee te denken hoe het verblijf te vergroten en/of aan te passen.
klik op de afbeelding voor meer voorbeelden van goede verblijven/rennen.

 
Indien u een konijn wil adopteren vragen wij u foto’s van het verblijf te mailen naar  info@opvangkaatjekeutel.nl en de afmetingen.
Indien akkoord kunnen we een afspraak maken voor de koppeling.
U komt met uw konijn (en) naar de opvang. Samen met u maken we een keuze welk konijn (en) we gaan koppelen.
Let op: u mag altijd uw voorkeur aangeven, maar uiteindelijk kiezen de konijnen hun maatje zelf.
Afhankelijk van hoe snel de koppeling verloopt verblijven de konijntjes ongeveer een week in de opvang en krijgt u als u ze op komt halen een verliefd koppeltje mee naar huis!
Voor het verblijf in de opvang willen wij graag weten wat uw konijn gewend is aan eten en vergeet vooral de tandenborstel, pyjama en schoon ondergoed niet.
Wij koppelen met cameratoezicht dat betekent dat wij de dieren tijdens de koppeling 24/7 in de gaten kunnen houden. 
Voor de koppeling rekenen wij niets extra’s, al zijn wij altijd blij met een vrijwillige bijdrage.
Tijdens de koppeling is er geen mogelijkheid tot het bezoeken van uw konijn. 
 
Konijnen zijn intelligente dieren en houden van spelen. Geef ze daarom voldoende afwisseling denk hierbij aan: een graaf-bak, een kattentunnel, balletje, lege kartonnen doos. Speelgoed hoeft niet duur te zijn. Op internet zijn legio leuke voorbeelden van speelgoed voor konijnen.
* Wij plaatsen geen konijn alleen uit, tenzij u al een konijn heeft en u op zoek bent naar een levenspartner voor uw konijn.
* Mocht u niet meer in staat zijn voor het konijn te zorgen dan brengt u deze ten allen tijde terug naar Opvang Kaatje Keutel.
* U zorgt ervoor dat het konijn de juiste medische verzorging krijgt indien nodig.
* De kosten van konijnen kunnen, net als alle andere huisdieren, behoorlijk oplopen. Denk aan inentingen, castratie/sterilisatie (konijnen in de opvang zijn           gecastreerd en ingeënt). Het konijn kan natuurlijk ook ziek worden of een gebitsbehandeling nodig hebben.
* Er mag niet gefokt worden met konijnen die bij ons uit de opvang komen. Ook niet één nestje. Wij staan niet achter het vermeerderen van konijnen daarbij         weten wij te weinig over de erfelijke achtergrond van de konijnen.
* Als een konijn alleen komt te zitten dan moet deze binnen drie maanden een nieuw konijnenvriendje of konijnenvriendinnetje krijgen. Een konijn mag niet         langer dan drie maanden zonder overleg alleen komen te zitten.
 
 
Ook cavia’s hebben ruimte nodig, een ruime kooi van minimaal 1.40×0.70 m / 160x 0.60m is echt het minimale (etages worden NIET meegeteld).
Dit is de minimale maat voor 2 cavia’s, maar hoe groter hoe beter uiteraard! Voor elke cavia extra moet u rekening houden met 20 cm extra lengte van het hok.
Cavia’s zijn, net als konijnen, groepsdieren en worden nooit alleen uitgeplaatst, maar altijd met of bij 1 of meer soortgenootjes.
Alle beren worden bij ons gecastreerd. Beren worden niet aan elkaar gekoppeld en zeugen worden alleen aan elkaar gekoppeld als er ook al een gecastreerde beer in de groep aanwezig is. De beste match is een koppel man/vrouw.
Cavia’s kunnen zowel binnen als buiten uitgeplaatst worden, dit kan echter per cavia verschillen. Voor het buitenverblijf gelden bovengenoemde afmetingen ook als minimum echter dient het hok ter grote van de minimum eisen geïsoleerd en wind, water en tocht vrij te zijn.
Een foto vooraf doormailen met afmetingen is hierbij noodzakelijk.
Let op: indien noodzakelijk en aangegeven, is mogelijk een ruimere minimummaat vereist voor de te adopteren cavia(‘s).
 
Alle hamsters worden apart geplaatst;
Syrische hamsters:
Syrische hamsters krijgen een hamsterscaping verblijf van minstens L 120 cm x B 50 cm met tenminste een laag van 20cm aan geschikte bodembedekking.
Een traliekooi is NIET geschikt!
Een wiel met een diameter van minimaal 28 cm.
Een foto vooraf doormailen met afmetingen is hierbij noodzakelijk. Let op: indien noodzakelijk en aangegeven, is mogelijks een ruimere minimummaat vereist voor de te adopteren Syrische hamster.
Russische dwerghamsters:
Dwerghamsters krijgen een glazen hamsterscaping verblijf van minstens 2145 cm² met tenminste een laag van 20cm aan geschikte bodembedekking. Een traliekooi is NIET geschikt!
De meest gekende maat hierin is L 80 cm x B 50 cm.
Een wiel met een diameter van min. 20 cm.
Een foto vooraf mailen met afmetingen is hierbij noodzakelijk.
Let op: indien noodzakelijk en aangegeven, is mogelijk een ruimere minimummaat vereist voor de te adopteren dwerghamster.
Scroll naar boven